Какво е новото
Псалм 23:4

Псалм 23:4 2024-05-27

Светлина за теб

*
Администратор
Потребител
0 (4).jpg

Псалм 23:4

Всички знаем за бастуна. А знаете ли, че има и „духовни бастуни“?
Те се намират в Словото Божие. По време на войната, в дните на униние и грозяща опасност, думите „От лош слух не ще се бои, сърцето му е непоколебимо, понеже се уповава на Господа.“ са били „бастун“ подкрепящ много хора в непрогледните нощи. Когато смърта похищава нечие дете и оставя родителите му с разбити сърца, те намират друг „бастун“ в обещанията: “Вечерта идва плач, а на утрото радост“.

Когато си физически разбит, или не виждаш изход пред себе си, можеш смело да се облегнеш на друг „бастун“, който никога няма да ти измени: “Защото Аз зная мислите, които Аз имам за вас, мисли за добро, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“
А в моменти на изключителна опасност или съмнения, когато да търсиш съвет от хората е напразно и безполезно, вървете смело напред, опирайки се на „бастуна“:
„В безмълвие и увереност е вашата сила.“

В непредвидени случаи, когато няма време за размишление и действие, изпитайте, че най-добрия „бастун“ за вашата подкрепа ще бъде този: “Който вярва в Него, няма да се посрами.“
Наистина е вярно, че Божият жезъл прилича на учителската показалка, с която Той показва буквите на ученика, за да може той да внимава на тях.
Господ Бог подобно на това, запечатва в сърцата ни много полезни уроци, които ние иначе никога няма да разберем.Той никога няма да ни изпрати на път, без да ни снабди с всичко необходимо!
Облягайте се смело на Божиите „бастуни“!
Те никога няма да се счупят!

Последна редакция:
Горна част