Главна
Форум
Нови съобщения
Featured threads
Търсене във форума
Какво е новото
Нови съобщения
Нови ресурси
Нови публикации в профила
Последна активност
Потребители
Онлайн сега
Нови публикации в профила
Търсене в публикациите на профилите
Напишете ново съобщение
Следи
Вход
Търсене
Търси само в заглавията
Автор:
Меню
Вход
Търсене
Търси само в заглавията
Автор:
Нови съобщения
Featured threads
Търсене във форума
Главна
Форум
ПРОПОВЕДИ, СВИДЕТЕЛСТВА И ДР.
Избрано от Ураган
Съчинение
JavaScript е деактивиран. За да използвате изцяло сайта, моля, активирайте JavaScript във вашия браузър.
Използвате остарял браузър. Този и други сайтове може да не се показват правилно.
Трябва да актуализирате браузъра си или да се опитате да използвате
друг браъзър
.
Отговори в темата
Съобщение
<blockquote data-quote="Светлина за теб" data-source="post: 100" data-attributes="member: 1"><p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Нагряваха ме със словото за Христовите кръстни мъки,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">докато омекнах. Съответно ме прибраха и на топло,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">за да не изстина и пак ме загряваха,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">вследствие на което се размекнах.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">И да ви кажа, олекна ми. В сравнение със премръзналия</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">и закоравен свят, от който идвах,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">тая топлина ме промени в друг човек.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Животът вече не изглеждаше студен и груб,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">а пълен с надежда и радост.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Загряването определено поразтопи горните ми пластове</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">и се избавих от доста нечисти примеси.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Още докато бях мек и податлив на обработка,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">ме сложиха в калъпа и ме пресоваха</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">до желаната от тях църковна форма.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Там постепенно изстинах и се втвърдих.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Втвърдих се против света.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Против останалите църковни калъпи.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Против различните от мен.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Вярвах в любовта, а бях груб с тях.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Вярвах в милостта, а ги осъждах.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Вярвах в прошката, а ги охулвах.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Вярвах че сме братя, а ги имах за чужди.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">И тогава срещнах Теб... Не, по-скоро Ти ме срещна.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Абе направо ме блъсна. И начупи калъпната ми форма.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">И ме разтопи и пречисти цялостно,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">чак до скритите и най-дълбоки пластове на същността ми.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Примесите изгоряха, калъпите не издържаха.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">И ми даде образа на Своя Син.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Аз си мислех, че Го познавам, че съм Го срещнал преди</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">но уви, било е от втора ръка.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Аз си мислех, че съм много горещ, дори нажежен,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">но след срещата със Твоята слава, разбрах,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">че съм бил хладък и блудкав.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Признах си, че съм недостоен за Теб</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">и бях готов сам да тръгна към ада,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">защото в Твоето свято присъствие се видях нечист.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Чух думите Ти, с които ме спря и като вулкан от земята</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">до небето изникна пред мен кръста на Твоя син.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">И неговата кръв, заради която Ти си ме приел за свой.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Не по мои заслуги, но по Негови.Това ме направи жив и силен, дързък и праведен. </span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Несъвършен, но праведен!</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Праведен човек, който се усъвършенства с радост.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Тогава ме изгониха навън, на студа, за да умра,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">защото се преобразих по образа на Твоя син</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">и оскверних техните калъпи.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Преди това никога не съм си представял, че ще изляза навън.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Та нали мястото ми е вътре, където е топлината.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Тя се оказа хладкост...</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Навън съм вече 10 години и не съм изстинал. Горя. Всеки ден. Всяка нощ.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Зарязах правилата им и прогледнах.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Оставих храната и ми се наситих.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px"></span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Отрекох се от думите им и станах свободен човек.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Нямам пълното знание, но вярвам от сърце.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Знам, че гледаш в мотивите ми и думите ми към Теб намаляха.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Ти ме изведе навън, за да се науча да ходя с Теб.</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">Аз познавах само Сина Ти,</span></p> <p style="text-align: center"><span style="font-size: 22px">но Ти си Го пратил, за да ни доведе при Теб. Татко!</span></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Светлина за теб, post: 100, member: 1"] [CENTER][SIZE=6]Нагряваха ме със словото за Христовите кръстни мъки, докато омекнах. Съответно ме прибраха и на топло, за да не изстина и пак ме загряваха, вследствие на което се размекнах. И да ви кажа, олекна ми. В сравнение със премръзналия и закоравен свят, от който идвах, тая топлина ме промени в друг човек. Животът вече не изглеждаше студен и груб, а пълен с надежда и радост. Загряването определено поразтопи горните ми пластове и се избавих от доста нечисти примеси. Още докато бях мек и податлив на обработка, ме сложиха в калъпа и ме пресоваха до желаната от тях църковна форма. Там постепенно изстинах и се втвърдих. Втвърдих се против света. Против останалите църковни калъпи. Против различните от мен. Вярвах в любовта, а бях груб с тях. Вярвах в милостта, а ги осъждах. Вярвах в прошката, а ги охулвах. Вярвах че сме братя, а ги имах за чужди. И тогава срещнах Теб... Не, по-скоро Ти ме срещна. Абе направо ме блъсна. И начупи калъпната ми форма. И ме разтопи и пречисти цялостно, чак до скритите и най-дълбоки пластове на същността ми. Примесите изгоряха, калъпите не издържаха. И ми даде образа на Своя Син. Аз си мислех, че Го познавам, че съм Го срещнал преди но уви, било е от втора ръка. Аз си мислех, че съм много горещ, дори нажежен, но след срещата със Твоята слава, разбрах, че съм бил хладък и блудкав. Признах си, че съм недостоен за Теб и бях готов сам да тръгна към ада, защото в Твоето свято присъствие се видях нечист. Чух думите Ти, с които ме спря и като вулкан от земята до небето изникна пред мен кръста на Твоя син. И неговата кръв, заради която Ти си ме приел за свой. Не по мои заслуги, но по Негови.Това ме направи жив и силен, дързък и праведен. Несъвършен, но праведен! Праведен човек, който се усъвършенства с радост. Тогава ме изгониха навън, на студа, за да умра, защото се преобразих по образа на Твоя син и оскверних техните калъпи. Преди това никога не съм си представял, че ще изляза навън. Та нали мястото ми е вътре, където е топлината. Тя се оказа хладкост... Навън съм вече 10 години и не съм изстинал. Горя. Всеки ден. Всяка нощ. Зарязах правилата им и прогледнах. Оставих храната и ми се наситих. Отрекох се от думите им и станах свободен човек. Нямам пълното знание, но вярвам от сърце. Знам, че гледаш в мотивите ми и думите ми към Теб намаляха. Ти ме изведе навън, за да се науча да ходя с Теб. Аз познавах само Сина Ти, но Ти си Го пратил, за да ни доведе при Теб. Татко![/SIZE][/CENTER] [/QUOTE]
Име
Проверка
Коментирай
Главна
Форум
ПРОПОВЕДИ, СВИДЕТЕЛСТВА И ДР.
Избрано от Ураган
Съчинение
Меню
Вход
Инсталирай
Форум