Какво е новото
1 Йоан 5:4

1 Йоан 5:4 2024-05-26

Светлина за теб

*
Администратор
Потребител
0 (22)_2192123.jpg

ЗАЩОТО ВСИЧКО, КОЕТО Е РОДЕНО ОТ БОГА, ПОБЕЖДАВА СВЕТА,
И ТАЗИ Е ПОБЕДАТА, КОЯТО Е ПОБЕДИЛА СВЕТА, НАШАТА ВЯРА.
1 Йоан 5:4

Ако ние сме небрежни, то на всяка крачка по пътя ни може да се случи нещо, което да ни лиши от победа и да ни отнеме мира в душата. Сатана не е излязъл в оставка, той усърдно продължава да се занимава с това, да заблуди и да погуби Божиите деца, стига това да може да му се отдаде.
ПРИ ВСЯКО СТЪПАЛО НА НАШИЯ ПЪТ НИЕ ТРЯБВА ДА ПРОВЕРЯВАМЕ ПО ДУХОВНИЯ ТЕРМОМЕТЪР НАШАТА ДУХОВНА ТЕМПЕРАТУРА, ЗА ДА СЕ УВЕРИМ, ЧЕ ТЯ Е НА НУЖНАТА ВИСОТА!
За човека е възможно, при желание, от падането в поражение да се издигне в победа, само ако той с решимост в нужната минута прояви нужната вяра.
Вярата може да промени положението! Каквато и тъмнина да се спусне над нас, каквато и трудност да дойде, незабавното обръщане на сърцето към Бога с истинска, искрена вяра, мигновено ще промени положението.
Бог седи на престола Си и Той е силен във всяка една секунда да превърне поражението в победа, само ако ние уповаваме на Него.

В нашите дни има много умствено и логическо освещение, което не е нищо друго, освен религиозна измислица. Тя се състои в това, че човек умствено се полага на жертвеника, а после умствено казва, че жертвеника освещава дара, и идва до логическото заключение, че той е осветен. Такъв човек ходи с весело и лекомислено богословско дърдорене за дълбоките Божии истини!
Естествените струни на такова сърце никога не са били обтягани и настроени, каменистата почва на стария Адам никога не се е изорала на прах, гръдта му никога не се е борила за въздух в самотата на Гетсимания! БЕЗ ИСТИНСКИЯ ПЕЧАТ НА ГОЛГОТА НЕ МОЖЕМ ДА БЪДЕМ МЕКИ, НЕЖНИ И ДА ИМАМЕ ПОБЕДОНОСЕН И ИЗОБИЛЕН ЖИВОТ!
Силата на кораба може да бъде доказана само в урагана, СИЛАТА НА ЕВАНГЕЛИЕТО ВЪВ ВЯРВАЩИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ ДОКАЗАНА САМО ПРИ ПРЕТЪРПЯВАНЕТО МУ В ОГНЕНОТО ИЗПИТАНИЕ! Много е лесно да се вярва и уповава при ярко сияещо слънце, отколкото при бушуваща буря. Но когато бурята ни налети, тогава вярата може да промени положението. Тогава се вижда дали тази вяра побеждава света!

Да вярвам и се моля, Господи, ме научи.
В трудните дни ме подкрепявай,
бодрост, търпение в мен Ти вложи,
волята Своя явявай,
сърцето към Теб привлечи,
моля се аз- в мен Ти победи!

Последна редакция:
Горна част