Какво е новото
ЕВРЕИ 3:14

ЕВРЕИ 3:14 2024-05-26

Светлина за теб

*
Администратор
Потребител
0 (12).jpg

"ЗАЩОТО НИЕ УЧАСТВАМЕ В ХРИСТОС,
АКО УДЪРЖИМ ТВЪРДА ДОКРАЙ ПЪРВОНАЧАЛНАТА СИ УВЕРЕНОСТ." ЕВРЕИ 3:14

Какво означава това "да участваме в Христос"?
Това е не просто да подражаваме на Христос, нито да служим на Христос, а ДА УЧАСТВАМЕ В НЕГО! Онова, в което участваме, също като това, което поглъщаме, става наше както нищо друго.ТОВА Е СЪЕДИНЯВАНЕ С ХРИСТОС, при което Той се превръща в мой, при което Неговият живот става мой живот, Неговата сила става моя сила, Неговото издигане над враговете става мое издигане, Неговата любов към другите става моя любов. ТОЙ ЖИВЕЕ СВОЯ ЖИВОТ В МЕН И АЗ СЪМ ЕДНО С НЕГО!
Не че моят живот става по-добър, а това, че Неговият живот става СПОДЕЛЕН.
Всичко от което се нуждаем е съкрушено сърце, с което да признаем, че ние се намираме в пустинята и да пристъпим към Него.С цялата си искреност трябва да свидетелстваме срещу самите себе си в Неговото присъствие!

Когато го правим, кръвта Му очиства онова, което изповядваме и ни извежда в обещаната земя. Така, по този начин ние ставаме участници в Христос.
Има време когато изкушението да се откажем от увереността си и да се отчаем е твърде силно. Точно това иска Сатана. Не е лесно отново и отново да трябва да се покайваме, и не ни се иска отново да пристъпваме към трона на благодатта като грешници.
НО ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ПЪТ КЪМ СВЕТОСТТА И КЪМ ПОСТОЯННОТО УЧАСТИЕ В ЖИВОТА НА ГОСПОД ИСУС ХРИСТОС!

Последна редакция:
Горна част